Healthy Thai Taste Weeks / Týdny zdravé thajské chuti

11/04/2018

Týdny zdravé thajské chuti

                        Velvyslanectví Thajského království, Thajské obchodní centrum v Praze a pražská kancelář Thajské centrály cestovního ruchu ve spolupráci s předními thajskými restauracemi v Praze společně uspořádají "Týdny zdravé thajské chuti", a sice v termínu 10. - 23 . května 2018 . Restaurace představí speciální pokrmy za speciální ceny a s použitím speciálních ingrediencí a bylin dovezených z Thajska. Ke všem jídlům se bude podávat riceberry a tropické ovoce jako například mango, mangostan, rambutan nebo mladý kokos, rovněž dovezené z Thajska.

                        Speciální menu se bude připravovat v  těchto thajských restauracích:

                        1. Občanská plovárna (U Plovárny 1 Praha 1 Tel.: +420 257 531 451 http://obcanskaplovarna.cz)

                        2. Zebra Asian Noodle Bar (Melantrichova 5 Praha 1 Tel.: +420 777 873 333 http://www.zebranoodlebar.cz)

                        3. NOI (Újezd 409/19 Praha 1 Tel: +420 257 311 411 http://www.noirestaurant.cz)

                        Tento projekt je zaměřen na propagaci kvalitního thajského jídla, bylin, koření a ovoce širšímu publiku v České republice. Riceberry - je tmavě fialová neloupaná rýže s vysokou výživovou hodnotou a vlastnostmi účinnými v prevenci chronických chorob spojených s konzumací nezdravé stravy, jako jsou diabetes, kardiovaskulární choroby, vysoký cholesterol, obezita nebo rakovina.  Vaření s kombinováním thajských bylin a koření je považováno za druh umění, které vyžaduje léta praxe. Současně jsou thajské byliny a koření známy pro svoje zdraví prospěšné účinky.  Jsou používány nejenom v thajské kuchyni k vylepšení chuti, vůně a barvy, ale také jsou důležitou součástí tradiční thajské medicíny.

 

Healthy Thai Taste Weeks

                        The Royal Thai Embassy, Thai Trade Center in Prague and Tourism Authority of Thailand, Prague Office, in cooperation with three leading Thai restaurants in Prague, are jointly organising the Healthy Thai Taste Weeks during 10 – 23 May 2018.  The restaurants will introduce special dishes with special prices, using special ingredients imported from Thailand.  All dishes will be complimented by riceberry and tropical fruits, also brought in from Thailand, such as mango, mangosteen, rambutan and young coconuts.

                        Special menus are prepared at the following Thai restaurants:

                        1. Obcanska Plovarna (U Plovárny 1 Prague 1 Tel.: +420 257 531 451 http://obcanskaplovarna.cz)

                        2. Zebra Asian Noodle Bar (Melantichova 5 Prague 1 Tel.: +420 777 873 333 http://www.zebranoodlebar.cz)

                        3. NOI (Újezd 409/19 Prague 1 Tel: +420 257 311 411 http://www.noirestaurant.cz)

 

                        This project is aimed at promoting quality Thai food, herbs, spices and fruits to a wider public in the Czech Republic.  The riceberry is a deep purple whole grain rice with health-promoting properties preventing food-related chronic diseases, such as diabetes, heart disease, high-blood cholesterol, obesity and cancer.  Cooking with a combination of Thai herbs and spices is considered an art which requires years of practice.  At the same time, Thai herbs and spices are known to contain beneficial healthy properties.  Not only are they used in Thai culinary for greater taste, smell and colour, but they are also used as important ingredients in Thai traditional medicine. 

 

 

 

 

 


Top